Duurzaam verwarmen

Duurzaam wonen, daar hoort ook duurzaam verwarmen bij. De ouderwetse CV-ketel stoot CO2 uit en is dus niet duurzaam. We moeten dus op zoek gaan naar een alternatief: De warmtepomp, waarmee je de woning verwarmt zonder gas te verbruiken. Met een warmtepomp verwarm je de woning niet alleen op een schonere manier, maar bespaar je ook op de energiekosten. De besparing zal de komende jaren alleen maar oplopen, aangezien gas steeds duurder zal worden. Met een warmtepomp krijgt je woning een hoger energielabel, waardoor de woning in waarde stijgt.
Bij geenenergielasten.nl geven wij graag eerlijk en vakkundig advies!

 

Wij staan te springen om jouw woning te verduurzamen

Geenenergielasten.nl heeft sinds 2011 al meer dan 6000 woningen verduurzaamd en daar zijn we heel trots op. Wij hebben dan ook alle ervaring in huis om het beste advies voor jouw woning te verduurzamen.

Je kunt niet zomaar even de CV-ketel vervangen door een warmtepomp. Het is bijvoorbeeld belangrijk dat je een goed geïsoleerde woning hebt en dat je verwarming geschikt is voor het verwarmen met een warmtepomp. Wij zullen altijd eerlijk advies geven welke warmtepomp het beste geschikt is voor jouw woning. Bovendien zullen wij nooit een warmtepomp installeren als we weten dat de woning er nog niet klaar is.

In dat geval zullen we samen met jou bekijken wat er moet gebeuren om de woning gereed te maken voor gasloos verwarmen.

Checklist: Is jouw woning geschikt voor een warmtepomp?

De ouderwetse CV-ketel werkt via hoog temperatuur verwarming (HTV), dus kan in heel korte tijd veel water verwarmen tot vaak . Dit hete water stroomt door de radiator waardoor de woning snel wordt verwarmd. Lekker snel, maar absoluut niet efficiënt en daardoor slecht voor het milieu.

De warmtepomp werkt via laag temperatuur verwarming (LTV) en verwarmt water tot ongeveer . Er is daardoor een groter oppervlakte nodig om de woning geleidelijk te kunnen verwarmen, bijvoorbeeld met vloerverwarming. Door de woning via een groot oppervlak op een constante temperatuur te houden heb je de meest efficiënte minste energie nodig en ben je dus een stuk beter voor het milieu.

Voorwaarden voor een warmtepomp:

  • Er is laag temperatuur verwarming aanwezig. Bijvoorbeeld vloerverwarming.
  • Er is ruimte voor een buffervat en boiler. Hier slaat de warmtepomp een voorraad warmwater in op.
  • De woning is goed geïsoleerd. Zo beperk je het warmteverlies en heb je dus ook minder energie nodig om de woning te verwarmen.
  • Er is ruimte voor een buitendeel (ventilator, zoals bij een airco) of grondboring. De warmtepomp heeft een warmtebron nodig.

Waarom Geenenergielasten.nl

Geenenergielasten.nl heeft sinds 2011 al meer dan 6000 woningen verduurzaamd en daar zijn we natuurlijk hartstikke trots op. Door zoveel ervaring kunnen wij heel gericht en eerlijk advies geven, voor een zo goed mogelijke duurzame oplossing voor jouw woning. Wij installeren grondgebonden- , lucht/water-, hybride- en ventilatiewarmtepompen voor nieuwbouw en bestaande bouw. Zeker bij bestaande bouw zullen wij goed moeten bekijken of de woning geschikt is voor een warmtepomp.

Type warmtepompen

De bron voor deze warmtepomp is aardwarmte. In een boorgat van 50-200m diep wordt een gesloten buis geïnstalleerd waarin warmte vanuit de aarde naar de warmtepomp wordt getransporteerd. Omdat de temperatuur van de aarde vrijwel constant is (8-12 °C) is er altijd veel warmte uit de bron beschikbaar. Dit type warmtepomp verbruikt het minste stroom en is daarom de meest duurzame oplossing voor een woning.
In sommige gevallen is een grondboring niet mogelijk. Dan kies je voor een warmtepomp die de buitenlucht als bron gebruikt. Een buitenunit haalt de warmte uit de buitenlucht en transporteert dit naar de warmtepomp in de woning zodat het water wordt verwarmd. Dit type warmtepomp zal meer stroom verbruiken dan een grondgebonden warmtepomp, aangezien de buitenlucht in de winter minder energie bevat dan de aardbodem. Let op: In veel koude Scandinavische landen is de lucht warmtepomp heel gewoon. Zelfs bij buitentemperaturen van -20 °C kun je de woning verwarmen en heerlijk warm douchen!
De hybride warmtepomp is een kleine lucht/water warmtepomp die bij de bestaande CV-ketel wordt geïnstalleerd. De hybride warmtepomp zorgt voor het grootste gedeelte voor de verwarming en warm water en de CV-ketel springt bij als er meer warmte benodigd is. Deze oplossing is ideaal als je de CV-ketel nog niet wilt vervangen, maar wel wilt verduurzamen!
Veel woningen hebben mechanische ventilatie, zodat het huis goed geventileerd wordt. Een goede ventilatie van jouw woning betekent een gezonder binnenklimaat! Een ventilatie warmtepomp haalt vervangt de mechanische ventilatie: Het haalt eerst de energie uit de binnen lucht en verwarmt daarmee het water voor uw verwarming of warme douche. De ventilatie warmtepomp verduurzaamd jouw woning en zorgt voor een gezondere leefomgeving!

Maak een afspraak met onze energie-adviseur

Heb je vragen over een warmtepomp, wil je de mogelijkheden weten voor jouw woning of wil je direct een offerte? Neem contact op met onze energie-adviseur!

Welk type huis heb je?

Doe de energiebesparing check