Moet ik isoleren overwegen?

Isolatie is een zeer goede investering, waarmee je direct geld bespaard. Een goed geïsoleerde woning heeft minder energie nodig om warm te worden, waardoor je minder hoeft te stoken.

Wil je van het gas af? Dan is de beste oplossing om de CV-ketel te vervangen door een warmtepomp. Voorwaarde voor een warmtepomp is dat de woning goed geïsoleerd moet zijn, omdat een warmtepomp niet bedoeld is om ‘even snel’ de woning op te warmen. Een warmtepomp werkt het beste met lage temperatuur verwarming (bijvoorbeeld vloerverwarming).

Spouwmuurisolatie

Het isoleren van je spouwmuur is een kleine investering en betaalt zichzelf in gemiddeld 4 jaar terug. De isolatie van de spouwmuur zorgt voor ervoor dat de warmte binnenblijft, zodat de energierekening omlaag gaat.

Dakisolatie

Het isoleren van je dak is een heel verstandige keuze, aangezien via het dak gemiddeld 30% van de warmte in de woning verloren gaat. Het isoleren van het dak maakt je woning dus een stuk energiezuiniger. Bovendien verdien je de isolatie van het dak gemiddeld in zo’n 7 jaar terug.

Vloer isolatie

Vloerisolatie is een goede aanrader als je overstapt op vloerverwarming. De warmte van je vloerverwarming wordt dan optimaal benut en er kan weinig warmte via de vloer ontsnappen. Gemiddeld verdien je een investering in vloerisolatie in 8 jaar terug.

Welk type huis heb je?

Doe de energiebesparing check